Knaldrang

Featured Video Play Icon

Rammen, springen, een zestal kleddernatte oksels in je gezicht en een onbedoelde stomp in je maag – volgens Max Vet (23) een korte omschrijving van de hemel. Uitgaan, en dan vooral moshpitten op punkfeesten, is voor Max een heerlijke uitlaatklep: 'Het moet zo energiek mogelijk zijn, zodat ik daarna helemaal kapot ben.' Die energie kon hij tijdens de pandemie niet kwijt, dus begon hij maar een band: The Covids. We volgen Max naar zijn lievelingsplek Het Slachthuis in Haarlem, waar onder andere de band De Asbestboys optreedt.

In de zomerserie Knaldrang onderzoekt Tim den Besten na twee corona-rampjaren het belang van feesten. Want wat er op het eerste gezicht oeverloos plat uitziet, is voor een heleboel mensen van onschatbare waarde. In elke aflevering gaat Tim met iemand op stap voor wie feesten een cruciaal onderdeel is van hun bestaan.

Tim gaat deze aflevering op pad met Zakiya Cairo (23), die altijd te vinden is op Kawina- en Afrobeatfeesten. “R&B is leuk, maar Kawina tune en Afrobeat, dat doet iets met je lichaam en geest.” Op deze feesten is Zakiya even niet ‘the odd one out’, zoals in het dagelijks leven, maar kan ze helemaal zichzelf zijn.

Geef een antwoord