After the Fall, Pathcraft & Hellsweeper Preview

Featured Video Play Icon

Virtual reality had een grote aanwezigheid op de Gamescom dit jaar en lijkt toch iedere keer iets groter te worden. Dit keer waren ze op bezoek bij de stand van Vertigo Games uit Rotterdam om drie games te checken: After The Fall, PathCraft en Hellsweeper VR.

Wat krijg je wanneer je de Back 4 Blood of Left 4 Dead formule naar de VR omgeving wil brengen? Dan krijg je After The Fall. De maker van VR shooter Arizone Sunshine komt nu met een multiplayer VR action FPS waarbij het aan jou is samen met drie anderen om de postapocalyptische wereld van Los Angeles te overleven. Het verhaal in een notendop: door overmatig gebruik van designer drugs is er een virus losgelaten in de stad genaamd Snowbreed. Alleen jij als speler schijnt immuun te zijn en daardoor ook de laatste hoop voor de mensheid.

PathCraft laat zich het beste omschrijven als een puzzel game met een vleugje Lemmings. Zoals de naam al doet vermoeden moet jij een pad vrijmaken voor jouw character in steeds moeilijker wordende puzzels. Deze puzzle-platfomer is hevig geïnspireerd op de 90's en heeft dan ook een geheel eigen smoel. Huey tapete een VR headset aan z'n hoofd vast en deel zijn ervaringen met je.

Last but not least hebben ze ook nog eens Hellsweeper VR. Hellsweeper laat zich het beste omschrijven als een roguelike first person combat game waar jij als undead de taak hebt om al twisted souls van de hel te elimineren.

Al deze games zijn verkrijgbaar op Windows PC, Meta Quest en ook op PlayStation VR.

Geef een antwoord