Gaming Journaal 20 september 2022

Featured Video Play Icon

Opgenomen en geüpload. Een gloednieuwe editie van het GK Journaal. Iedere week bespreken ze in deze rubriek het meest belangrijke nieuws en de meest pregnante geruchten van de afgelopen dagen. Met vandaag feitelijk een special. Een speciale aflevering over de GTA 6 leak. Want zoals iedereen inmiddels wel weet (anders leef je als gamer onder een steen) is Rockstar Games het afgelopen weekend het slachtoffer geweest van een fikse hack. Maar liefst 3 GB aan beeldmateriaal, waaronder 90 filmpjes, werden door een hacker op social media gezet. Met alle desastreuze gevolgen van dien. In deze editie van het GK Journaal gaan ze chronologisch de gebeurtenissen van het afgelopen weekend na. Wat is er gebeurd, wie was er verantwoordelijk, wat wilde de hacker bereiken en wat gaan de gevolgen van de leak van GTA 6 voor Rockstar zijn?

De hacker plaatste de beelden afgelopen zaterdagnacht, Nederlandse tijd, op GTAForums. Na aanvankelijke scepsis was de meerderheid van de kijkers het er al snel over eens dat het hier een legit hack betrof. Het Fort Knox van de gamesindustrie, Rockstar Games, was echt gehackt. Gameplay beelden van GTA 6 stonden online en gingen razendsnel viral. Het betrof een testing build van GTA VI plus broncode en assets van GTA V en 6.

Wie is deze hacker die verantwoordelijk lijkt te zijn voor de grootste hack in de geschiedenis van de gamesindustrie? Wat was zijn of haar doel? Betrof het een professionele aanval en hoe ging de hacker te werk? Wat wil hij of zijn met de hack bereiken? Fame? Geld? Hoe reageert Rockstar? En wat zijn de gevolgen van de hack voor het bedrijf en GTA 6 zelf? Je vindt de antwoorden op al deze vragen in het GK Journaal van dinsdag 20 september.

Geef een antwoord