Gaming Journaal 31 mei 2022

Featured Video Play Icon

Het is dinsdag en dus tijd voor een nieuwe editie van het GK Journaal. Het item waar ze steevast het laatste nieuws uit de game-industrie op geheel eigen wijze doornemen. En dat doen ze dus ook vandaag. Met nieuws over het feit dat we Diablo Immortal hier in ons land niet kunnen gaan spelen, geruchten over de State of Play Van PlayStation van aanstaande donderdag, inflatie bij Gran Turismo 7, een nieuwe console voor SEGA en Franse gamers worden de mond gesnoerd.

Het nieuws sijpelde eerder deze week al door. We zouden in Nederland en België wel eens heel wel mogelijk niet met Diablo Immortal kunnen gaan spelen. Reden: de aanwezigheid van lootboxes. Dat terwijl de Raad van State onlangs besloot dat het bij lootboxes in ons land niet om een gokspel ging en dat ze dus niet strafbaar zijn. En toch lijkt Activision/Blizzard besloten te hebben de game hier niet te gaan uitbrengen. Hoe dan? Ze belden even rond voor de laatste stand van zaken.

Dankzij een lijst van GTPlanet, die op zijn beurt is gebaseerd op informatie uit een datamine, gaan de prijzen van een flink aantal dure wagens nog verder om hoog. 27 auto's zijn qua prijs omhoog gegaan, 21 blijven er hetzelfde, terwijl er slechts twee minder gaan kosten. Waarom? En hoe gaat de community hier op reageren? Ander nieuws is dat SEGA lijkt te werken aan een 'nieuwe' console. Helaas geen Dreamcast 2 (maar dromen mag altijd), maar een verkleinde versie van de oude Genesis. Hoe ze dat weten? Ten eerste omdat hun Japans erg goed is en ten tweede omdat SEGA er een behoorlijk cryptische tweet uit heeft gegooid. Alle ins en outs hoor je in deze editie van het GK Journaal

Geef een antwoord