Gaming Journaal 6 september 2022

Featured Video Play Icon

Opgenomen en geüpload. Een gloednieuwe editie van het GK Journaal. Iedere week bespreken ze in deze rubriek de meest belangrijke nieuwsfeiten en de meest pregnante geruchten van de afgelopen dagen. Met vandaag nieuws over Xbox dat erg blij is met de voortgang van Fable en denkt dat Triple A games niet langer door één studio gemaakt gaan worden. De games zijn daarvoor te groot en complex geworden. Ook is er nieuws over Apex Legends dat record na record breekt. Wat is er nu weer aan de hand met de gratis shooter van EA? En heeft Naughty Dog nu een kleine glimps van hun nieuwe game getoond in de Remake van The Last of Us? Dit en meer ga je allemaal zien en horen in het GK Journaal van dinsdag 6 september 2022.

Fable is een game waar ze op de Gamekings redactie meer dan reikhalzend naar uitkijken. Ze hebben namelijk een zwak voor de fantasierijke RPG light die Peter Molyneux ons lang geleden schonk. Nu, jaren later, heeft Playground Studios zich over de franchise ontfermt. De baas van Microsoft Game Studios, Matt Booty, volgt de game op de voet en zou hem, zo meldde hij in een stream op PAX, graag nu al aan de gamers willen tonen. Zo vet vind hij het worden. Dat gebeurt echter niet. Waarom dat is, vertellen ze in deze video.

Matt Booty had echter nog meer te vertellen. Bijvoorbeeld dat hij denkt dat Triple A games binnenkort niet langer door één en dezelfde studio worden gemaakt. Waarom hij dat denkt en of ze het eens zijn met zijn gedachtegangen, dat hoor en zie je in deze nieuwe editie van het GK Journaal. Evenals het antwoord op de vraag of Naughty Dog heel sneaky een paar verwijzingen naar hun nieuwe game in The Last of Us heeft verwerkt.

Geef een antwoord