Need For Speed Unbound Review

Featured Video Play Icon

Als de reviewcode niet in de mailbox was gedropt, hadden ze deze game bij Gamekings mogelijk zo maar over het hoofd kunnen zien. Want om nu te zeggen dat EA te koop loopt met Need for Speed Unbound is een eufemisme. Geen echte marketing, geen hype, reviewcodes op de dag van de launch... Hoe dan? Need for Speed was ooit een ding. De game sierde covers van gamebladen, spellen vlogen over de toonbank en het was dé arcade-racer to beat. Anno 2022 lijkt er weinig meer van die glorie over. Is daar een reden voor? Is de game niet tof meer? Biedt het arcade race genre geen fun meer of heeft EA een fout gemaakt door dit spel low profile in de markt te zetten? Als dat laatste het geval is, dan kan JJ dat recht zetten in de Need for Speed Unbound review.

De nieuwe Need for Speed komt uit op de PS5, Xbox Series X/S en de PC. Het is voor het eerst in tien jaar dat Criterion weer een deel uit deze roemruchte franchise maakt. En ze hebben het spel duidelijk een eigen touch en feel meegegeven. Het is ook de eerste keer dat de racegame met behulp van de Frostbite Engine wordt gemaakt. Wat zijn de gevolgen daarvan? Een mooiere en soepeler lopende race-ervaring? Of zit de engine net als bij bijvoorbeeld RPG's een optimale spelervaring in de weg? Je krijgt het antwoord in deze video.

In Need for Speed Unbound scheur en beuk je jezelf een weg door een wereld genaamd Lakeshore. Het spel kent een geheel nieuwe artstijl die je het beste kunt omschrijven als funky urban hipster cel shaded. Criterion wil hiermee aantonen dat de franchise terugkeert naar de pure street cars racingroots. De nadruk op kunst en graffiti wordt je tijdens het spelen ook meteen duidelijk. Style matters natuurlijk, maar gameplay is belangrijker. Plus de balans tussen grinden en voortgang in een open wereld. Of dat allemaal in de game zit, kun je zien en horen in onze Need for Speed Unbound Review.

Geef een antwoord