Souvlaki

Featured Video Play Icon

Souvlaki is een Grieks gerecht. Het is een spies van blokjes gemarineerd kip- lams- of varkensvlees, dat op een houtskoolvuur wordt gegrild. In Griekenland wordt het vaak op een pitabroodje geserveerd, en dus zonder stokje gegeten.

Griekse pita’s

  • 500 gram witte patent bloem
  • 350 milliliter lauw water
  • 7 gram instant gist
  • 1 eetlepel honing
  • 10 gram zout
  • 15 milliliter olijfolie

Tzatziki

  • ½ komkommer
  • 375 gram volle Griekse yoghurt
  • 5 teentjes knoflook
  • 2 theelepels extra virgin olijfolie
  • 1 eetlepel appelcider azijn
  • ¾ theelepel zout
  • 2 eetlepels verse dille

Souvlaki

  • 800 gram procureur (varkensnek)
  • 100 milliliter olijfolie
  • Sap van ½ citroen
  • 1 eetlepel appel cider azijn
  • 1 eetlepel oregano
  • 1 theelepel honing
  • Zout en peper naar smaak

Toppings

  • 3 tomaten
  • 2 rode uien

Geef een antwoord