Vegan appeltaart

Featured Video Play Icon

Hoewel Sanne Vogel bij het koken vaak de hoeveelheden ingrediënten op gevoel kiest, kan dat vandaag niet. Samen met Willemijn van Wenum bakt ze een vegan appeltaart. Laat dat nou net iets zijn waarbij de hoeveelheden heel belangrijk zijn. Het grootste voordeel van de vegan taart: het beslag kun je eten zonder dat je er ziek van wordt, er zit immers geen rauwe ei in.

Ingrediënten

  • 400 gram zelfrijzend bakmeel
  • ¼ cup rozijnen
  • ¼ cup fijngehakte noten
  • 200 gram kokosbloesemsuiker
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 3 theelepels gemberpoeder
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • 1 theelepel zout
  • ½ theelepel baksoda
  • 200 milliliter plantaardige melk
  • 200 gram appelmoes
  • 150 milliliter vloeibare olie
  • 1 theelepel vanillepoeder
  • 1 eetlepel appelciderazijn
  • 1 geraspte citroenschil
  • 2 flinke appels
  • 1 eetlepel citroensap
  • 2 centimeter geraspte verse gember

Geef een antwoord