Feyenoord vs FC Emmen - Oefenwedstrijd 2022

Featured Video Play Icon

De samenvatting van Feyenoord tegen FC Emmen, een benefietwedstrijd gespeeld op woensdag 28 december.

Feyenoord heeft de oefenwedstrijd tegen FC Emmen met gewonnen. Op de benefietwedstrijd kwamen ruim 20.000 toeschouwers af. Alle opbrengsten van de wedstrijd gaan naar de Feyenoord Foundation, een stichting die zich inzet voor jongeren in de regio Rotterdam.

Na 12 minuten was het al raak voor de Rotterdammers. Na een mooie actie van Javairô Dilrosun verlengde gelegenheidsspits Igor Paixão fraai met zijn hak, waarna Patrik Wålemark eenvoudig kon binnen tikken bij de tweede paal. Vijf minuten later was het opnieuw Wålemark die aan het eind van een mooie aanval klaar stond om af te ronden: 2-0.

Na ruim een half uur spelen was er slecht nieuws voor Feyenoord-trainer Arne Slot. Middenvelder Quinten Timber moest onder begeleiding het veld verlaten, nadat hij zich verstapte. Na een uur spelen wisselde Slot de rest van het team. Waardoor het laatste half uur een compleet ander elftal in het veld stond dan aan de aftrap.

In de slotfase liep Feyenoord door doelpunten van Oussama Idrissi, Marcus Pedersen en Danilo uit naar 5-0. Vooral de treffer van Pedersen was een mooie. De Noorse rechtsback kapte naar binnen, en schoot met zijn linkerbeen de bal in de kruising achter Mickey van der Hart.

Geef een antwoord